Cunoașterea de către public
Z3 și Colossus au fost dezvoltate independent unul de altul și independent de ABC și de ENIAC în timpul celui de-al doilea război mondial. Z3 a fost distrus de bombardamentele aliaților asupra Berlinului în 1944. Mașinile Colossus au făcut parte din efortul de război al Regatului Unit, și au fost demontate în 1945 pentru păstrarea secretului. Existența lor a fost cunoscută abia în anii 1970, deși informații despre capabilitățile acestora dețineau doar angajații guvernului britanic și invitații americani. ABC a fost demontat de Universitatea Statului Iowa, după ce John Vincent Atanasoff(d) a fost chemat la Washington, D.C. pentru a face cercetări în fizică pentru marina SUA. Spre deosebire de acestea, ENIAC a fost prezentat presei în 1946, și mediatizat.
Din mai multe motive (inclusiv examinarea de către Mauchly în iunie 1941 a calculatorului Atanasoff-Berry, al cărui prototip fusese realizat în 1939 de John Vincent Atanasoff(d) și Clifford Berry(d)), patentul ENIAC, acordat în 1964, a fost anulat printr-o decizie din 1973 în cazul Honeywell v. Sperry Rand(d), care a plasat invenția calculatorului electronic numeric în domeniul public și a recunoscut meritele lui Atanasoff ca inventator al primului calculator electronic numeric. Școala de Inginerie și Științe Aplicate din Universitatea Pennsylvania are patru dintre cele patruzeci de panouri originale și unul dintre cele trei tablouri funcționale ale ENIAC. Smithsonian are cinci panouri la Muzeul Național de Istorie Americană din Washington D.C. Muzeul Științei din Londra are expusă o unitate receptor. Muzeul Istoriei Calculatoarelor din Mountain View, California are și el un panou expus. Universitatea Michigan din Ann Arbor are patru panouri, recuperate de Arthur Burks(d). United States Army Ordnance Museum(d) de la Aberdeen Proving Ground(d), Maryland, unde a fost folosit ENIAC, are un tablou funcțional. Un panou este expus și la Perot Systems, Plano Texas.
La nivelul anului 2004, o pastilă pătrată de siliciu cu latura de 0,5 mm are aceeași capacitate de calcul ca ENIAC, care ocupa o cameră întreagă.